miercuri, 15 aprilie 2009

Cafea la nisip si la ibric


Cafea la nisip
Timp de preparare:15 min (complexitate medie)
Ingrediente: zahar, cafea
Mod de preparare:
Intr-un filgean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele. Cand apa ajunge aproape de fierbere se adauga un strop de zahar (ad libitum) si cafea din belsug (pana ce lingurita sta dreapta).
La primele semne de clocot se misca ibricul necontenit prin nisip. Dupa simt se hotaraste cand cafeaua este gata.
Cu narghilea si alte bunataturi orientale (baclava, halva,minuni,rahat s.a.)
Procedeul e aproximativ acelasi cu cel al cafelei la ibric.
Intr-un vas special sau improvizat se pun 2 sau 3 kg de nisip.
Dupa ce nisipul sa incins incepem procedurile, cu o singura deosebire.
Ibricul este frecat continuu de nisipul fierbinte pana se face cafeau.
Cafeaua la nisip este o cafea tare, si nu este recomandata celor slabi de inima sau ficat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu