Giagik- salata tatareasca
Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar
Mod de preparare:
Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele.
Se serveste la mancarurile grase, in special de berbec.
Newsletter
Retete
Cartea ta de bucate din inbox ! Rasfoieste-o atunci cand simti nevoia sa-i oferi celui drag un festin culinar, te pregatesti pentru vizita socrilor sau pur si simplu vrei sa-ti diversifici paleta gastronomica. Ne angajam sa te transformam intr-un adevarat Chef !
Aboneaza-te!
Cacik(a doua reteta)
Categorie: Salate
Specific: turcesc
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 2
Calorii: 80 cal.
Dieta: Regim lactovegetarian
Status: testat
Daca urmati un regim de detoxifiere a organismului, atunci trebuie sa abuzati de salate, de aceea incercati si aceasta reteta de Cacik. Cacik este o salata de castraveti turceasca, simpla si foarte gustoasa. Reconfortant si foarte aromat acest condimentat Cacik este si foarte satios.
Ingrediente
1 castravete proaspat
1 lingura sare
2-3 catei de usturoi
50 g smantana
250 g iaurt
1 ceapa
piper macinat
1 varf de cutit nucsoara
1 varf de cutit chimen
1 lingurita miere
1/2 legatura marar
Mod de preparare
Se curata castravetele, se spala, se scurge bine, se taie mai intai in lung si apoi cubulete, se pune totul intr-un castron Se presara cu sare si se lasa sa se patrunda cel putin 10-15 minute;
Intre timp in alt castron se amesteca bine smantana cu iaurtul, pana se obtine un sos omogen;
Se curata ceapa, se da pe razatoarea mica, se incorporeaza in sos si apoi se adauga usturoiul zdrobit, sarea, piperul, nucsoara, chimenul, mierea si la urma de tot mararul verde tocat'
Se toarna sosul peste castraveti, se garniseste salata cu putina verdeata si se serveste ca aperitiv.
joi, 16 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu