2 retete:
Foto: reteta turceasca
Ingrediente placinta cu branza si spanac:
400g branza de burduf
400g telemea
500 ml iaurt gras
250- 300 g spanac fiert (proaspat, din conserva sau congelat)
6 oua
1 pachet cu foi de placinta
50 g pesmet sau gris
Modul de preparare a retetei:
Se aprinde cuptorul si se lasa sa se incalzeasca.
Spanacul se stoarce bine si se toaca marunt cu cutitul sau cu mixerul. Se amesteca cu branza de burduf si telemeaua, cu gris, se includ in amestec si ouale. Daca telemeaua si branza de burduf sunt prea sarate, este bine sa taiem din timp telemeaua in felii de 2-3 cm grosime si sa o tinem la desarat 1 - 2 ore.
Se unge tava cu unt sau ulei, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu iaurt. Se aseaza inca o foaie de placinta, se unge si aceasta cu iaurt. Peste urmatoarea foaie se aseaza un strat din amestecul de branza si spanac. Se continua pana cand se termina amestecul de branza si spanac, avand grija sa pastram 2 foi de placinta pentru a acoperi ultimul strat de umplutura.
Ultima foaie de placinta se unge cu iaurt si se baga placinta cu branza la cuptor, pana devine aurie deasupra.
joi, 16 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu