joi, 13 septembrie 2012

Kobete



Reţetă Kobete
(Tat~Nogay Kobetesi)
Mâncare tătărească
(pentru o tavă)


Aluatul:
  • 500g faină;
  • 200g ulei;
  • 2 căni apă;
  • 10g sare;
  • drojdie
-se framântă şi se lasă la dospit cca un sfert de oră.

Umplutura:
  • 500g carne vită tocată;
  • 3 cepe (potrivite ca mărime)
  • dupa gust: sare şi piper
-se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea, sarea şi piperul.

Se împarte coca în zece bile după care se întind fiecare până se obţin foi subţiri aproximativ egale cu diametrul tăvii. Se unge tava cu ulei după care se aşează rând pe rând câte o foaie, deasupra fiecareia dintre ele presărându-se compoziţia din carne. Peste ultima foaie nu se pune carne.
Se taie în pătrăţele şi se unge deasupra cu un ou bătut.
Indrodus la cuptor, se scoate după ce se rumeneşte - aproximativ 20-30 de minute.

Poftă bună! Afiyet bolsin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu