Aceasta este traducerea din limba tatara a cuvantului asi-mancarea
Ingrediente
- 500g carne tocata (pasare sau vita)
- 1 ceapa
- sare si piper
- 1 kg faina
- 3-4 oua
- 300g iaurt
- 1 capatana usturoi
- 2-3 linguri unt
Mod de preparare
Ceapa se toaca si se amesteca
impreuna cu carnea , adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se face un aluat din care se intind 4-5 foi ca de taitei. Acestea se aseaza una peste alta si se taie in fasii patrate cu laturile de 2 cm.
Peste centrul fiecareia dintre aceste bucatele se pune carne si se inchid prin intoarcerea si presarea marginilor astfel incat sa nu se deschida in momentul fierberii (vezi in video).
Se pun la fiert in apa cu sare circa 20 de minute, dupa care se strecoara si se pun intr-un vas unde se amesteca cu unt .
Iaurtul se amesteca cu usturoiul tocat in prealabil. Fiecare isi pune peste portie dupa preferinta.
Se serveste cald si repede pentru ca este extraordinar de gustos.:))
Se face un aluat din care se intind 4-5 foi ca de taitei. Acestea se aseaza una peste alta si se taie in fasii patrate cu laturile de 2 cm.
Peste centrul fiecareia dintre aceste bucatele se pune carne si se inchid prin intoarcerea si presarea marginilor astfel incat sa nu se deschida in momentul fierberii (vezi in video).
Se pun la fiert in apa cu sare circa 20 de minute, dupa care se strecoara si se pun intr-un vas unde se amesteca cu unt .
Iaurtul se amesteca cu usturoiul tocat in prealabil. Fiecare isi pune peste portie dupa preferinta.
Se serveste cald si repede pentru ca este extraordinar de gustos.:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu