Ingrediente:
Ingrediente
pentru aluat:
faina-800
grame
apa
calduta-300 sau 350 ml
sare-3
lingurite
zahar-doua
lingurite
Ingrediente
pentru umplutura:
carne vita -
450g
ceapa uscata
-3 bucati
sare
piper(o
lingura)
un ou
+ Adauga la lista!
Preparare:
Se framanta
o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie
vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa
ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi
in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si
subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie
sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar
trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se
taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si
oul.
In fiecare
foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie(pe jumatate din foaie)
iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de
margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei
farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi
se indeparteaza marginile.
Din
marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se
prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm(h) ulei in tigaie (
suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Mentiuni:
Dupa ce s-a
prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se
pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald
multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte
bine aluatul, acesta devenind moale(necrocant-dar daca va place asa nu il acoperiti) si..... suberecul o sa fie exact ca
cel pe care il mancati la mare.
Timp
Preparare: 2 h
Complexitate:
medie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu